Babcina potrawka z kurczaka w kilku wersjach

REKLAMA

Najlepszą na świecie potrawkę z kurczaka robiła moja babcia! Moja jest podobna, jednak zawsze mi się wydaje, że czegoś w niej brakuje. SAM_0212

 

 

 

 

 

 

 

W tym wypadku potrawka będzie w kilku wersjach z różnymi dodatkami.

 

SKŁADNIKI:

ok 300 g ugotowanego kurczaka
1/2 litra bulionu
2 serki topione śmietankowe (duże lub „kiełbaski”)
1 śmietana 18%
Pęczek świeżego koperku

OPCJONALNIE:
– Ugotowana marchewka
– Groszek zielony
-Kukurydza

 

Jako dodatek możemy podać:

-ryż
-makaron
-ziemniaki
-kopytka

 

W garnku wlewmy 1/4 l bulionu. W nim rozpuszczamy serki topione. Następnie wrzucamy kurczaka i zalewamy pozostałą ilością bulionu. Doprowadzamy do wrzenia. Jesli interesuje Nas wersja z dodatkami, to właśnie teraz nalezy je dodać.  Calość możemy zagęścić odrobiną mąki. Na koniec wsypujemy koper, zabielamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem.

 

Smacznego! 🙂

Wszystkie zawarte w artykule fotografie zostały wykonane aparatem Samsung NXmini, otrzymanym od Samsung Electronics. Co., Ltd.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*