Czaniecki Świder z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą

REKLAMA

Makarony są wspaniałe w każdej postaci. Dziś na obiad makaron z sosem serowym, ale z dodatkiem hiszpańskiego chorizo.

 

 

 

 

 

Składniki

1 opakowanie makaronu (w tym wypadku duży Świder)

kawałek sera typu gorgonzola

1 kostka sera topionego typu gouda

opakowanie hiszpańskiego chorizo

200 ml śmietany 30%

1 średnia cebula

1 ząbek czosnku

przyprawy: pieprz, sól, bazylia

 

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Na oliwie podsmażamy cebulę i chorizo.  Jak już jest lekko podsmażone, wlewamy śmietanę i różne gatunki sera. Całość podgrzewamy, aż do roztopienia sera. Na koniec doprawiamy i dodajemy zgnieciony ząbek czosnku.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*