Dietetyczny bulion z drobiowymi pulpecikami

REKLAMA

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Bulion drobiowy z pulpecikami

Jeden z obiadów, które można podawać osobom z balonem wewnątrzżołądkowym.

 

 

 

 

 

Bulion:
1 kurczak
4 marchewki
1 mała pietruszka
kawałek selera
odrobina mielonego kminku
3 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
1/2 łyżeczki soli

 

Pulpeciki:
mięso z rosołu (kurczak)
kilka gałązek pietruszki
2 łyżki kaszy mannej
2 jajka
2 łyżki mąki (do obtaczania)

 

WYKONANIE:

Wszystkie składniki bulionu gotujemy około 4-5 godzin na MALUTKIM gazie.

Chłodny rosół odcedzamy i wkładamy do lodówki. Mięso obieramy i mielimy (bez skóry). dodajemy posiekaną pietruszkę, kaszę manne, jajka i dokładnie mieszamy. Toczymy małe pulpety, obtaczamy je w mące i gotujemy we wrzątku.

Rosół wyciagamy z lodówki, ściągamy z niego całą warstwę tłuszczu. Podgrzewamy porcje podajemy z warzywamy i pulpetami.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*