Filety z Mintaja w…. Lays`ach o smaku „sałatki greckiej”

REKLAMA

Filety z mintaja panierowane w chipsach, podane z ziemniakami purre i surówką z kiszonej kapusty. Smak… obłędny!

 

 

Składniki:

4 filety z mintaja

3 łyżki mąki

3 łyżki bułki tartej

3 jajka

duże opakowanie chipsów (w tym wypadku LAYS sałatka grecka)

sól, pieprz cytrynowy

olej do smażenia

1 kg ziemniaków

łyżka masła

łyżka śmietany

1/2 kg kapusty kiszonej

1 cebula

2 łyżki oliwy

sól, pieprz do smaku

 

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.

Kapustę siekamy drobniej, mieszamy z pokrojoną cebulą, oliwą, solą i pieprzem.

Filety doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Panierujemy w następującej kolejności:

mąka => jajko => bułka tarta => jajko =>chipsy

Smażymy na rozgrzanym oleju.

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Mieszamy z masłem i śmietaną.

 

Smacznego 🙂

 

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*