Krem pieczarkowo-serowy z grzankami

REKLAMA

Delikatna zupa-krem, o pieczarkowo-grzybowym aromacie z nutką sera i pysznymi czosnkowymi grzankami!

 

 

 

 

Składniki:
2 kostki bulionowe-grzybowe
300 g pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
mały kubek śmietany
2 średnie ziemniaki
2 łyżki oleju
4 kromki chleba
1 łyżka tartego sera Parmezan
1 camembert
2 trójkąciki sera topionego bez dodatków
3 ząbki czosnku

Bulion przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w płatki. Pieczarki i cebulę podsmażyć do zrumienienia. Zalać bulionem, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować ok 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać różne gatunki sera. Następnie zupę należy zmiksować. W tym wypadku po raz kolejny niezastąpiona okazała się końcówka Big Foot Triblade.

Chleb kroimy w drobną kostkę. Na patelni podgrzewamy olej i na kilkanaście sekund wrzucamy nieobrane, ale zgniecione ząbki czosnku. Po chwili wyciągamy (czosnek możemy obrać i wrzucić do zupy- przed zmiksowaniem), a na patelnie wrzucamy chleb. Smażymy do zrumienienia.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

2 Comments

  1. uwielbiam pieczarki i ser to może być dobre, muszę to zrobić ,mąż będzie zły bo chce się odchudzać a ja tu będę serwować pyszności

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*