Naleśniki meksykańskie

REKLAMA

Delikatne naleśniki z rozpływającym się nadzieniem… Uwielbiam!

 

 

 

 

 

 

składniki:
mleko – 1/2 litra
mięso mielone – 1/2 kilograma
woda mineralna gazowana  – 1/2 litra
czerwona fasola – 1 opakowanie
proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
kukurydza z puszki – 1 opakowanie
mąka pszenna – 2 szklanki
ser żółty – 300 gramów
jaja – 1 sztuka
papryka czerwona – 1 sztuka
żółtko jaja – 1 sztuka
Fix Spaghetti Bolognese – 1 opakowanie
masło klarowane – 1 szklanka
tłuszcz do smażenia  – 4 łyżki
Przyprawa do gyrosa – 2 łyżeczki

sposób przygotowania:
Mąkę zmieszać z jajkiem, żółtkiem, mlekiem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać roztopione klarowane masło. Na koniec wodę mineralną gazowaną. Ciasto odstawić na 15-20 minut.
Mięso wymieszać z przyprawą do gyrosa. Usmażyć na patelni na „sypko”. Następnie dodajemy do niego fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy około 2 minut i zalewamy przygotowanym fixem oraz dorzucamy kostkę do mięs. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Ser żółty kroimy w kostkę wielkości około 1 cm x 1 cm. Po ostygnięciu sosu mieszamy go z serem.
Na rozgrzanej patelni, wysmarowanej tłuszczem smażymy naleśniki na złoto.
Usmażone naleśniki smarujemy grubą warstwą sosu. Układamy na talerzu i wkładamy na 30 sekund do kuchenki mikrofalowej, aby ser się rozpuścił. Smacznego 🙂

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*