Wafle po „rusku”

11 sierpnia 2014 Magda 0

Pierogi ruskie w wersji dość mocno zmienionej, nie wiem czy można je nazwać pierogami, ale pewne jest jedno- są pyszne! 🙂         […]

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

10 sierpnia 2014 Magda 0

  Niejednokrotnie po zrobieniu domowego rosołu pozostaje nam mięso. Można je wykorzystać do naleśników, krokietów, a możemy przygotować do niego sos i podać z ziemniakami.  […]

Jajecznica z pomidorami

8 sierpnia 2014 Magda 0

Podobno zrobienie dobrej jajecznicy to nic specjalnego, a jednak czasami okazuje się, że może to niektórych przerosnąć. Tym razem serwujemy na śniadanie jajecznicę ze świeżymi […]

Ptysie z bitą śmietaną

24 lutego 2013 Magda 3

Bardzo lekkie ciasto, które można nadziewać zarówno na słodko, jak i na wytrawnie… Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam!      

Risotto z suszonymi grzybami

23 lutego 2013 Magda 0

Uświadomiłam sobie, że nigdy w życiu nie robiłam prawdziwego risotta… Najwyższy czas było ten błąd naprawić.  Ryż z zewnątrz miękki, w środku twardawy. A wydobywający […]

Owsianka na śniadanie

19 listopada 2012 Magda 0

Podczas śniadania prasowego z Agnieszką Maciąg, Grzegorzem Łapanowskim i firmą SANTE  pierwszy raz w życiu zjadłam owsiankę. Do tej pory owsianka kojarzyła mi się ze znienawidzoną […]

Domowy smalec

19 listopada 2012 Magda 1

Od czasu do czasu lubię zjeść smalec. Koniecznie ze świeżym chlebem, a do tego cebula lub ogórek kiszony 🙂          

1 2 3 4 7