Bogracz

2 listopada 2012 Magda 0

Pyszna, gęsta węgierska zupa, a de facto rodzaj gulaszu. Podajemy najlepiej ze świeżym pieczywem.          

Żur Śląski- „Rozwodnik”

2 listopada 2012 Magda 0

Na   śląsku można spotkać 2 rodzaje żuru. Jeden to `rozwodnik`, a drugi `żeniaty`.  `Żeniaty` to taki, który mieszamy z ziemniakami jeszcze w garze, a […]

Mleczna szarlotka z malinami

31 października 2012 Magda 0

Jak zobaczyłam tę szarlotkę u Kasi na blogu Słodkie Fantazje, a później na kilku innych blogach, wiedziałam, że muszę ją zrobić. Powiem, Wam, że ten […]

Jabłka w korzennym karmelu

1 października 2012 Magda 1

Kto nie pamięta tego przysmaku? Za mojego dzieciństwa, można było je kupić na przykościelnym odpustach. Ta wersja została wzbogacona o przyprawy korzenne    

1 2 3 4 5 7