Palmiery cynamonowe

REKLAMA

Smak Palmierów kojarzył mi sie zawsze z budkami, gdzie można bylo kupić drożdzówki, tym razem postanowiłam zrobić je sama 😉

 

 

 

 

Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy do piernika lub przyprawy do szarlotki (wszystko zalezy od tego czy lubimy korzenny posmak)
4 łyżeczki roztopiopnego masła.

Ciasto smarujemy masłem posypujemy mieszanką cukru i cynamonu. Składamy boki do środka. Ponownie smarujemy masłem, posypujemy i składamy. Czynność powtarzamy aż zostanie nam pas wielkości około 4-5 cm.

Ostrym nożem kroimy na paski wielkości 2 cm i pieczemy około 10-15 minut w rozgrzanym piekarniku.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*