Panierowany Camembert z wiśniami

REKLAMA

Od czasu do czasu każdy lubi zjeść coś niezdrowego, my nie jesteśmy gorsi 🙂

Ostatnio zrobiliśmy Panierowany ser, podany na sałacie z sosem wiśniowym.  Szkoda, że nie możemy Wam przekazać teraz tego smaku, ale zawsze możecie zrobić go sami. Uwierzcie- to nic trudnego!

 

Składniki:

1 Camembert
1 jajko
bułka tarta do panierowania
konfitura wiśniowa
sałata
owoce i warzywa do ozdobienia

Opis:

Schłodzonego camemberta obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej, ponownie w jajku i znów w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej, kiedy już jest gorący wkładamy do niego ser.

W osobnym garnuszku rozgrzewamy konfiturę wiśniową.

W między czasie, zajmijmy się przygotowaniem talerza.

Nasza redakcja miała trochę czasu, więc na talerzu znaleźć wzorki z konfitury wiśniowej. Na nim sałata i owoce.

Na sałacie kładziemy usmażony ser ( warto po zdjęciu go z patelni odsączyć go na papierowym ręczniku). Na ser możemy położyć kawałek ananasa, a całość polewamy konfiturą wiśniową.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

2 Comments

  1. Gdy czyta się samą nazwę potrawy to aż chce się spróbować, ale patrząc na tą dekoracje to się ochotę… Dekoracja przesadzona, wszystkiego jest aż nadto. Styl rodem ze wsi. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów rozwojowych 🙂

Skomentuj Misia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*