Piernik korzenny

REKLAMA

Piernik pachnący świętami, ale robiony na co dzień, delikatny, pyszny.. po prostu wspaniały! 🙂

 

 

Lista składników

250 g masła lub margaryny

150 g cukru

4 jajka

aromat waniliowy i cytrynowy

4 łyżeczki cynamonu

250 g mąki

3 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki bakalii

Jak zrobić?

Tłuszczutrzeć z cukrem, jajkami, aromatami i cynamonem. Powoli wsypywać mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu wsypać bakalie i delikatnie wymieszać. Masa powinna być dość gęsta. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*