
Domowych rurek nie możemy porównać z tymi, które znajdziemy w sklepach. Nadziewamy je czym tylko chcemy. Nam najbardziej smakują z bitą śmietaną, jednak trzeba je zjeść od razu. Ale jeśli nadziejemy je kremem budyniowym, to mogą poleżeć kilka godzin na stole 😉 Choć gwarantuję, że znikną szybciej niż Wam się wydaje.
Składniki:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego lub zrobione samemu (przepis)
pół szklanki grubego cukru
1 jajko
śmietana 30%
cukier puder do smaku
esencja waniliowa na cukrze, nie spirytusie
Ciasto dzielimy na paseczki. Każdą foremkę oklejamy dookoła ciastem. |Smarujemy jajkiem i obsypujemy cukrem.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 10-15 minut.
Śmietanę mieszamy z cukrem i esencją. Ubijamy mikserem lub wlewamy do syfonu.
Szprycą nabijamy rurki.
Dodaj komentarz