Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną

REKLAMA

Domowych rurek  nie możemy porównać z tymi, które znajdziemy w sklepach. Nadziewamy je czym tylko chcemy. Nam najbardziej smakują z bitą śmietaną, jednak trzeba je zjeść od razu. Ale jeśli nadziejemy je kremem budyniowym, to mogą poleżeć kilka godzin na stole 😉 Choć gwarantuję, że znikną szybciej niż Wam się wydaje.

 

 

Składniki:

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego lub zrobione samemu (przepis)
pół szklanki grubego cukru
1 jajko
śmietana 30%
cukier puder do smaku
esencja waniliowa na cukrze, nie spirytusie

 

Ciasto dzielimy na paseczki. Każdą foremkę oklejamy dookoła ciastem. |Smarujemy jajkiem i obsypujemy cukrem.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 10-15 minut.

 

Śmietanę mieszamy z cukrem i esencją. Ubijamy mikserem lub wlewamy do syfonu.
Szprycą nabijamy rurki.

 

 

 

 

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*