Solanka- mięsna zupa ukraińska

REKLAMA

Mocno sycąca mięsna zupa. Idealna ze świezym pieczywem.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SKŁADNIKI:

1/2 kg mięs, wędlin- opcjonalnie nawet parówek 🙂
4 większe ogórki kiszone
100 g koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów
2 cebule
sól
pieprz
czarne oliwki
kwaśna śmietana
1 cytryna

Mięsa kroimy w kostkę i przesmażamy na tłuszczu. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Zalewamy ok 1.5 l zimnej wody i gotujemy. Po około 1 godzinie dodajemy ogórki i pomidory. Gotujemy jeszcze kilkanascie minut.

Podajemy z kleksem śmietany, plasterkiem cytryny i plasterkami oliwek.

 

SMACZNEGO 🙂

 

Wszystkie zawarte w artykule fotografie zostały wykonane aparatem Samsung NXmini, otrzymanym od Samsung Electronics. Co., Ltd.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*