Szyszki z krówek

REKLAMA

Pamiętam, jak takie szyszki kupowałam w sklepiku szkolnym. Zostało mi pudełko krówek po ślubie, więc od razu wiedziałam do czego je wykorzystać 🙂

 

 

 

 

Składniki:

1/2 kg krówek

2 łyżki masła

2-3  łyżki mleka

200 g ryżu preparowanego

opcjonalnie: 1 łyżka wiórek kokosowych

 

 

W większym garnku roztapiamy masło. Do roztopionego masła wrzucamy krówki i wlewamy mleko. Na małym ogniu podgrzewamy mieszankę, aż krówki się rozpuszczą. Do rozpuszczonej masy wsypujemy ryż i opcjonalnie kokos.

Jeszcze ciepłą masę formujemy w szyszki i układamy w papilotkach.

Smacznego 🙂

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*