Tartinki z pastą z makreli

REKLAMA

Idealne mini kanapeczki na każdą okazję.

Możemy je przygotować z pastą jajeczną, rybną, serową i z czym tylko mamy ochotę!

 

 

Składniki:

wędzona makrela – 1 sztuka

sezam ziarno – 2 łyżeczki

twaróg biały miękki – 300 gramów

chleb tostowy – 1 opakowanie

czerwona cebula pokrojona w kostkę – 1 sztuka

papryka słodka – 1 łyżeczka

sól do smaku

 

Chleb opiekamy w tosterze i wykładamy na kratkę aby nie zamókł.
Makrelę obieramy z ości i mieszamy z białym serem, drobno posiekaną czerwoną cebulą oraz przyprawami. (Jeśli masa jest za sucha możemy dodać troszkę śmietany lub jogurtu naturalnego). Z masy tworzymy małe kuleczki. Obtaczamy je w sezamie lub orzechach (tak naprawdę wszystko zależy od tego co mamy w domu i na co mamy ochotę).
Każdą kromkę kroimy na 4 części. Na każdej układamy kuleczkę z pasty.
Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*