Tęczowe Muffinki

REKLAMA

Uwielbiam muffinki!

Na urodziny mojego małego szkraba zrobiłam muffinki, ale tęczowe. Mina dzieci, kiedy je zobaczyły w środku- bezcenna!

 

 

 

 

 

 

Składniki:
(12 sztuk)
Ciasto:
•    3 jaja
•    ½ szklanki dobrego cukru
•    ½ szklanki mąki pszennej
•    2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
•    Kilka rodzajów barwników spożywczych

Ubić białka na sztywną pianę ● Dodać cukier ● Powoli dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając ● Bardzo powoli i delikatnie wymieszać z mąką.
Ciasto podzielić na kilka części, do każdej z nich dodać barwnik spożywczy. Wlewać do papilotek warstwami. Piec około 15 minut w nagrzanym do 180 st piekarniku.

Krem
½ litra śmietany kremówki
¼ szklanki cukru pudru
2 opakowania serka Mascarpone
Ubić śmietanę  ●  Pod koniec ubijania powoli dodawać cukier ● Delikatnie wymieszać z Mascarpone

Krem przełożyć do szprycy cukierniczej. Na ostudzone Muffinki nakładać krem okrężnymi ruchami.

SMACZNEGO!

 

„Polecam również przepis na słone muffinki ze szpinakiem

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*