
Uwielbiam muffinki!
Na urodziny mojego małego szkraba zrobiłam muffinki, ale tęczowe. Mina dzieci, kiedy je zobaczyły w środku- bezcenna!
Składniki:
(12 sztuk)
Ciasto:
• 3 jaja
• ½ szklanki dobrego cukru
• ½ szklanki mąki pszennej
• 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
• Kilka rodzajów barwników spożywczych
Ubić białka na sztywną pianę ● Dodać cukier ● Powoli dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając ● Bardzo powoli i delikatnie wymieszać z mąką.
Ciasto podzielić na kilka części, do każdej z nich dodać barwnik spożywczy. Wlewać do papilotek warstwami. Piec około 15 minut w nagrzanym do 180 st piekarniku.
Krem
½ litra śmietany kremówki
¼ szklanki cukru pudru
2 opakowania serka Mascarpone
Ubić śmietanę ● Pod koniec ubijania powoli dodawać cukier ● Delikatnie wymieszać z Mascarpone
Krem przełożyć do szprycy cukierniczej. Na ostudzone Muffinki nakładać krem okrężnymi ruchami.
SMACZNEGO!
„Polecam również przepis na słone muffinki ze szpinakiem„
Dodaj komentarz