Wafle po „rusku”

REKLAMA

Pierogi ruskie w wersji dość mocno zmienionej, nie wiem czy można je nazwać pierogami, ale pewne jest jedno- są pyszne! 🙂

SAM_0227

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki

1/2 kg ziemniaków
1/2 kg białego sera
2 ząbki czosnku
2 cebule
sól, pieprz

Wafle tortowe- 1 opakowanie

bułka tarta+ 1 jajko do panierowania

 

Ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z białym serem, zgniecionym czosnkiem, przesmażoną cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem.

 

Na każdym waflu układamy wartwę nadzienia. Czekamy kilka minut, aż wafel nasiąknie i zmięknie. Następnie zwijamy jak roladę i kroimy w paski.

 

SAM_0224

 

Każdy z nich panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto.

 

SMACZNEGO! 🙂

 

 

Wszystkie zawarte w artykule fotografie zostały wykonane aparatem Samsung NXmini, otrzymanym od Samsung Electronics. Co., Ltd.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*