
Pierogi ruskie w wersji dość mocno zmienionej, nie wiem czy można je nazwać pierogami, ale pewne jest jedno- są pyszne! 🙂
Składniki
1/2 kg ziemniaków
1/2 kg białego sera
2 ząbki czosnku
2 cebule
sól, pieprz
Wafle tortowe- 1 opakowanie
bułka tarta+ 1 jajko do panierowania
Ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z białym serem, zgniecionym czosnkiem, przesmażoną cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdym waflu układamy wartwę nadzienia. Czekamy kilka minut, aż wafel nasiąknie i zmięknie. Następnie zwijamy jak roladę i kroimy w paski.
Każdy z nich panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto.
SMACZNEGO! 🙂
Wszystkie zawarte w artykule fotografie zostały wykonane aparatem Samsung NXmini, otrzymanym od Samsung Electronics. Co., Ltd.
Dodaj komentarz