Warzywa z ananasem w miodowym vinegrette

REKLAMA

Klasyczne, ale nie do końca. Idealne do obiadu, grilla. Znakomite jako osobne danie.SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

Ulubione warzywa (pomidor, ogórek, cebula, papryka, koperek, bazylia, kukurydza itp)
1/2 świeżego ananasa

 

Sos:
2 łyżeczki miodu
sok z połowy cytryny
szczypta soli, pieprzu
1/2 łyżeczki musztardy
3 łyżki oliwy

 

Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Z podanych składników przygotowujemy vinegrette. Całość bardzo dokładnie mieszamy, aż usykamy emulsję. Wkładamy na 15 minut do lodówki. Polewamy warzywa i zjadamy ze smakiem 🙂

 

Smacznego!

 

 

Wszystkie zawarte w artykule fotografie zostały wykonane aparatem Samsung NXmini, otrzymanym od Samsung Electronics. Co., Ltd.

 

 

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*