Wołowe rolady vel zrazy

REKLAMA

Idealna rolada musi być z dobrego gatunkowo mięsa- bez tego ani rusz 🙁
Tajemnicą idealnego sosu jest jej…. przypalenie 🙂 SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki
4 plastry mięsa wołowego (polędwica lub antrykot)
4 plastry boczku wędzonego lub szynki
4 małe ogórki kiszone
1 cebula
2 łyżki ostrej musztardy

 

Mięso bardzo dokładnie rozbijamy tłuczkiem, smarujemy musztardą. Układamy boczek lub szynkę, ogórka, ćwiartkę cebuli. Zawijamy podobnie jak gołąbka spinając wykałaczką, nicią lub specjalnymi szpikulcami.

 

W głębokim garnku rozgrzewamy tłuszcz. Na rozgrzany układamy rolady i przypalamy je z każdej strony. Następnie podlewamy wodą ( po ok 150 ml) dwa razy. Jak woda wyparuje dodajemy ok 1/2 litra bulionu i dusimy ok godziny. Na koniec możemy zaprawić mąką i śmietaną- jeśli ktoś lubi.

 

Smacznego! 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wszystkie zawarte w artykule fotografie zostały wykonane aparatem Samsung NXmini, otrzymanym od Samsung Electronics. Co., Ltd.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*