Zupa krem koperkowy z ryżem jaśminowym

REKLAMA

Testując produkty firmy Kupiec, powstała nowa zupa. Koperkowa z ryżem jaśminowym.

Kremowa konsystencja zupy w połączeniu z delikatnym ryżem i muśnięciem bitej śmietany- tworzy idealną kombinację.

 

Składniki:

2-3 pęczki świeżego koperku(u mnie zamrożony)

1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego

1 marchewka

1 pietruszka mała

kawałek selera

1 ziemniak

łyżeczka masła

sól, pieprz do smaku

1 opakowanie jogurtu naturalnego

1 woreczek ryżu jaśminowego

Opcjonalnie:

– odrobina śmietany 30%

– świeży lub suszony koperek do posypania

 

Wykonanie:

Koper gotujemy z bulionem i warzywami.  Kiedy warzywa zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość miksujemy blenderem. Zabielamy jogurtem naturalnym.

W międzyczasie gotujemy ryż jaśminowy.

Na dnie miseczki układamy ryż, zalewamy zupą. Dekorujemy świeżym lub suszonym koperkiem i rozetką z ubitej śmietany (niesłodzonej oczywiście).

Smacznego!

 

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF

REKLAMA

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*